Mrkvové rizoto
Potřebujeme: Rýži, mrkev, rostlinné máslo, bujon würzl, cibuli, sojovou smetanu provamel, sůl.
Postup: Na rostlinném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo strouhanou mrkev, kterou chvíli smažíme spolu s cibulí, pak přidáme trochu vody a podusíme do měkka. Vodu doléváme dle potřeby. Až mrkev změkne, přidáme bujon a případně trošku soli a ještě chvíli dusíme. Nakonec smícháme s rýží.
Rýže natural s tofu na žampionech
Uvaříme rýži natural, podusíme žampiony, osmahneme tofu na cibulce, osolíme.
Rizoto s tavenýrem
Potřebujeme: 200g rýže, kostku bujonu würzl, sůl, olej, 200g rostlinného salámku, jeden pórek, sterilovanou papriku, tři stroužky česneku, oregano, strouhaný tavenýr.
Postup: Uvaříme rýži, osmažíme na kousky nakrájený salámek, pórek a česnek. Smícháme s ostatními přísadami a navrch nastrouháme tavenýr.
Jáhly s klíčky mungo
Potřebujeme: Hrnek jáhel, naklíčené mungo, cibuli, tofu, tymián, sůl, plátek rostlinného másla.
Postup: Jáhly klasicky třikrát spaříme, promícháme a vodu slijeme. Pak je dáme vařit do měkka se solí a necháme slité vychladnout s položeným plátkem másla na vrchu. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme kostičky tofu a nakonec i jáhly s tymiánem. Restujeme, odstavíme a vmícháme mungo.
Rizoto s tofu a zeleninou
Rýži uvaříme spolu se zeleninou a špetkou soli. Nakonec přidáme kostičky tofu, které jsme před tím marinovaly a restovaly.